Winkelwagen Geen producten

RVS Schoonmaken

RVS Schoonmaken

RVS in huis een vloek of een zegen? RVS is mooi, tijdloos, en hygiënisch  dus een zegen.
Veel van onze klanten (Als rvs verwerkend bedrijf) zien op tegen de problemen met het schoonhouden en reinigen van hun rvs, maar is dit zo'n probleem dan?
Met de juiste middelen en wat handigheden is rvs schoonmaken geen enkel probleem.
 

Kwaliteiten van rvs

U zult zeggen rvs is toch gewoon rvs?
Dat is zeker niet het geval. Door de zeer veel verschillende kwaliteiten in rvs en de daarbij behorende inkoopprijs voor de fabrikanten is de markt overspoeld met goedkope varianten.
Dit is op zich geen probleem, echter de goedkopere soorten kunnen door aanraking met agressief schoonmaakmiddel of al door aanraking met water al gaan roesten. In een ander artikel zullen we dieper ingaan op roest op rvs


 

Afwerking rvs

De afwerking in rvs zijn legio enkele veel gebruikte zijn:

  • Onbehandeld ook wel 2B of brut genoemd
  • Richtingloos geschuurd, veel toegepast bij keukens.
  • Zandstralen of parelstralen, veel in de industrie en food
  • Geborsteld of geslepen rvs

Op de laatste willen we wat dieper ingaan aangezien we deze meestal in onze huizen toepassen. De afwerking is belangrijk voor het uiterlijk van het rvs, een fijnere finish geeft een mooi egaal en een lichte glans op het rvs. Grof geslepen met diepe groeven is onwenselijk zeker voor het schoonmaken en reinigen er van, door de "diepe" groeven blijft er veel vuil in het rvs zitten en word schoonmaken lastiger. Dit is gedeeltelijk op te lossen door een goede rvs reiniger te gebruiken die een beschermende laag achter laat. Wij hebben in ons assortiment de beste rvs schoonmaak middelen geselecteerd

 

Dagelijks onderhoud en schoonmaken

Het dagelijks onderhoud van uw rvs veel werk? Met enkel goede basis artikelen zoals een goede rvs schoonmaak spray, microvezeldoek en krasvrije scotch brite artikelen word het heel eenvoudig.
Uw dagelijks onderhoud zou moeten voldoen met het afnemen met een microvezeldoek en regelmatig inspuiten met een reiniger. 

Stappenplan rvs reinigen

Uw rvs weer als nieuw? volg ons stappenplan voor een blinkend resultaat.
In de eerste plaats is het noodzaak om uw rvs eens in de zoveel tijd eens diep te reinigen, al het vuil uit de wat dieper gelegen "krassen" ofwel de slijp of borstelrichting uit uw rvs te halen. Daarna beschermen en onderhouden met een rvs cleaner is voldoende om uw rvs mooi te houden.
De belangrijkste middelen en volgorde zijn:

 



 

Wat niet te gebruiken?

Is uw schoonmoeder die zo lief geweest is uw rvs met een schuursponsje schoon te maken? Het resultaat krassen op uw mooie rvs.
Verkeerde middelen gebruikt en is uw rvs nu dof of roest het zelfs? Door gebruik te maken van agresieve schoonmaakmiddelen met hele hoge of lage ph waarden zal dit een bijtende werking hebben zeker op de goedkopere soorten rvs.
Enkele middelen die niet geschikt zijn:
 

  • Staalwol staalborstels, door contact corrosie ROEST
  • Schuursponzen zonder krasvrij schuurweb
  • Olijfolie en baby olie, maakt het oppervlak vet en trekt vuil aan
  • Cif en andere schurende middelen
  • Wondermiddeltjes, sommige laten vlekken achter die je er nooit meer uit krijgt

 

 

RVS-Schoonmaken.nl De specialist in RVS

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel
Wij zijn op vakantie tot 05-08.
Bestellen in deze periode kan gewoon, bestellingen zullen maandag 06-08 weer verzonden worden.